Zangpedagogiek

Sociaal Pedagogisch Centrum De Kanteling - zangpedagogiek
Sociaal Pedagogisch Centrum De Kanteling – zangpedagogiek

Zangpedagogiek is meer dan zangles. Bij zangpedagogiek leren kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar een liedje pas echt kennen. Belangrijke onderdelen van zangpedagogiek zijn dan ook de betekenis van het liedje begrijpen en het overbrengen van de boodschap van de song door met het juiste gevoel te zingen.

Iedereen is natuurlijk wel bekend met kinderliedjes. Daarnaast zijn er natuurlijk nog verschillende soorten muziekstijlen, waaronder;
– rap
– ballads
– popsongs
– house
– klassieke muziek

Voorbeelden van songs
Tijdens een gastles Zangpedagogiek heeft Esther de jongens in de klas bijvoorbeeld laten rappen. Voorbeelden van songs (maar dan in karaoke versie) die daarbij aan bod zijn gekomen;
Rap: Spring maar achterop bij mij – Gers Pardoes
Ballads: Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
Popsongs: Ain’t nobody (loves me better) – Jasmine Thompson

Over Esther Henkel
Esther Henkel heeft zelf veel opgetreden. Zij heeft ook bij het Castellumkoor gezeten. Op aanvraag geeft Esther ook gastlessen op basisscholen.

Proefles
Zangpedagogiek wordt gegeven als workshop, in kleine groepjes. De duur van de workshop kan bijvoorbeeld 4 of 8 keer wekelijks zijn. Uiteraard is het mogelijk om een proefles te nemen. Voor de kosten kunt u contact opnemen via het contactformulier.